sunnuntai 9. elokuuta 2015

Kiropraktikon tuomio ja kuulumisia

Moikka! Otsikko on ehkä hieman rankka koska ei me ihan tuomiota saatu. Tallillamme kävi kuitenkin 1.8 kiropraktikko Geerd Meesserman. Saatiin sekä hyviä että vähän harmillisempia uutisia. Harmillisesti Igon otj. löytyi virheasento jonka n 3-4 hoitokerralla saadaan luultavammin kuntoon jonka vaikutuksesta Igon pitäisi alkaa kävellä suoremmin ja takapään lihasten kasvaa. Olenkin aina miettinyt miksi Igon takapään lihaksisto onkin vähän luton näköinen vaikka kuitenkin treenaa 6-7 kertaa viikossa. Nyt geerd antoi kuitenkin ohjeen jättää isot hypyt hoitojen ajaksi pois joten kaikki 110cm radoille haaveilu saa tältä vuodelta jäädä mutta positiivisesti ajateltuna jos Igo saa paremman olon hypätessä niin on se sen arvoista!


Käytiin Virossa To-Pe pikavisiitillä. Virossa oli tosi kiva ilma kokoajan ettei parempaa säätä olisi voinut toivoa. Lähdettiin sitten iskän kanssa ihan vaan katsomaan paikkaa jossa Igo oli ollut ennen Suomeen tuloa. Reissu oli kyllä tosi kiva ja oli mukavaa tietää Igostakin sellaisia juttuja mitä ei aiemmin ollut tiennyt. Esimerkiksi Janika (Viron tallin omistaja) kertoi että Igo oli hypännyt puolassa 120-125cm ratoja! Nyt ainakin tietää ettei noi metrit oo niin iso juttu sille :D

Eilen mulla oli Salla Pelcin kouluvalmennus joka meni todella hyvin. Kerroin Sallalle Geerdin käynnnistä ja Salla sovelsikin tehtäviä sen mukaan että saataisiin Igo kulkemaan tasapainossa, molempia puolia yhtä paljon käyttäen. Tämä edellä mainittu me toteutettiin timanttikuviolla. Huomasi että alussa Igo joutui itsekkin ajattelemaan mitä kropallaan tekee mutta loppu kohden parani. Keskityttiin myös todella paljon mun istuntaan, ja siinä sitä keskittymistä vasta onkin! :D Mun pitää muistaa etten lysähdä rintakehästä ja ettei käteni vatkaa huomaamattani. Mulla on yliliikkuvat nivelet ranteissa, kyynerpäissä ja nilkoissa joten käsi saattaa lähteä elämään vaikka tuntuisikin että se olisi aivan paikallaan. Tultiin lopussa vielä pari takaosankäännöstä ja viimeisenä ravissa uran sisälle n. 5m ja siitä koko pitkän sivun pituinen todella loiva väistö. Tämä väistötehtävä oli igolle vaikea koska se on tottunut tekemään paljon jyrkkiä väistöjä missä se onkin hyvä.

Tänään menin 12 tallille kävelyttämään Igon kävelytyskoneessa 25min ja katsoin vähän sen liikettä eri tempoissa. Pidän välillä Igolla näitä ns. kevyitä kävelypäiviä jolloin katson miltä sen perusliike käynnissä näyttää. Lisäksi kävelytysmatto suoristaa hyvin hevosen runkoa. Välillä voi olla ettei Igolla ole yhtään vapaapäivää viikossa vaan kuusi ratsastustreenipäivää ja yksi kävelymattopäivä.

Huomenna olen menossa tekemään aamutallia ja yritän kuvata jonkunlaista videopostauksen tyyppistä matskuu teille jos vaan muistan otta kameran käteen aamulla.

Käykö teidän hepat useesti kävelytyskoneessa?
Kuinka monta vapaapäivää teidän hepoilla on viikossa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja saa antaa! Hyväksyn kommenttisi ensin joten älä turhaan lähettele sitä monta kertaa! Muistathan että asiattomat kommentit jätän julkaisematta!