sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Riikan estevalmennus 14.9

Moikka jo toista kertaa tänään! Käykääs kurkkaamassa juuri julkaisemani puhelimen tyhjennys-postaus tästä! Meillä oli tänään Riikka Lehtosen estevalmennus. Oli tosi kivaa kokeilla toistakin estevalmentajaa ja ensiviikolla keskiviikkona onkin jo seuraava Riikan valmennus!
Aloitimme valmennuksen puomi tehtävällä verkkaamalla. Pahoittelen hieman huono laatuisista kuvista koska maneesi!

Tultiin tätä tehtävää ensin oikeasta kierroksesta. Tämä oli ensiksi todella vaikeaa koska meidän piti kaartaa tuohon 14 m ensimmäiselle puomille esteen takaa eli melkei kääntyä pennin päällä. Tämä kuitenkin herkisti Imagoa avuille todella paljon. Ensimmäiseen 14m väliin piti tulla 4 laukka askelta
ja 12m väliin 3 askelta. En ole ihan metrin tarkkuudella varma näistä mitoista mutta jotenkin näin muistelisin Riikan sanoneen väleistä. Tähän suuntaan meni aika hyvin. Sitten toiseen suuntaan. Tämä olikin jo hieman vaikeampaa Imagolle ja itselleni. Ensin piti mennä kolme koottua askelta ja sitten suurentaa seuraavaan väliin neljään. Kolme laukkaa meni mielestäni hyvin mutta neljälle laukalle jäi aina vähän kauas puomista. Lopulta saatiin hiottua kaikki kohdilleen ja sitten käveltiin,

 Seuraavaksi lähdettiin tulemaan tätä 20m linjaa. Tultiin ekaksi oikealta viidellä laukalla. Tämä sujui ihan hyvin. Tultiin se niin pari kertaa ja sen jälkeen Riikka sanoikin että kuudella laukalla. Igo oli tosi kuuliainen ja hyvä ja saatiin ekalla kerralla kuusi. Sitten vaihdettiin suuntaa ja sama linja taas viidellä laukalla. Se toimi edelleen hyvin ja sitten siirryttiin kuuteen. Siinä vaiheessa alkoi käydä hankalaksi kun ei pidäte mennytkään läpi tarpeeksi hyvin kun heppa vaan kaahotti menemään viidellä. Tultiin pari kertaa uudestaan mutta Igo ei kuunnellut joten otin seis Riikan käskystä tossa välissä ja käänsin linjalta pois. Tulin uudestaa ja helppo kuusi askelta! Kyllä tässä taas näkee kuinka vika on ratsastajassa eikä hepassa!


 Sitten lähdettiin tulemaan ton saman ratakuvan toista pitkää sivua eli tota kolmen sarjaa. Ei tultu kovinkaan montaa kertaa mutta ekaksi nämä olivat aika pieniä, suunnilleen 80 senttisiä. Ekalla kerralla tuli okserille tiputus koska itse lähdin ennakoimaan kaartumalla oikealle. Riikka mainitsi siitä ja korotti esteitä. Tokalla kerralla puhtaasti ja hienosti yli. Näin hienosti tultiin uudestaan seuraavatkin korkeudet ja lopulta esteet kohosivat sinne 115cm. Imago oli tosi super hyvä ja ratsastajakin teki vissiin jotain oikein ;)




 Meillä on seuraavat kisat Asikkalassa 28.9 joten jos joku on sinne tulossa kuvaamaan niin musta ja kaveristani Elinasta voi ottaa kuvia! Ite menen ehkä vaan 90 tai sitten 80 ja 90 en tiedä vielä! Ja Elina menee 40-50 ekat este kisansa Kebabilla!
Huomenna kuvaan teille Myday tai ehkä kuvaan teille sellasen kolmen päivän Mydayn, en tiedä.  Pysykää kuulolla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja saa antaa! Hyväksyn kommenttisi ensin joten älä turhaan lähettele sitä monta kertaa! Muistathan että asiattomat kommentit jätän julkaisematta!