tiistai 24. helmikuuta 2015

Hevosten iilimatohoidot

Moikka tänään jo toista kertaa. Tänään kirjoitan teille iilimatohoidoista mitä me ollaan nyt viimeisimmän kahden? kuukauden aikana. Meillä tehtiin myös hierontaa siinä sivussa, Tässä postauksessa kerron teille myös vähän miten muuten huolletaan Igoa.


Verijuotikasta on käytetty erilaisiin lääkinnällisiin tarkoituksiin jo antiikin ajoista lähtien
Pitkäaikaiset tieteelliset tutkimukset ovat ilmaisseet, että Iilimatoa voidaan pitää "farmaseuttisena minitehtaana" joka erittää n. 120 erilaista lääkeainetta joiden vaikutuksesta elimistö paranee ja nuorenee. Biologinen vaikutus perustuu juotikkaan syljen sisältämiin biologisesti aktiivisiin aineisiin. Juotikas imee hevosen verta ja antaa tilalle omaa sylkeään. 

Siinä pieni pätkä Silvia Ikosen nettisivuilta. Silvia teki meille myös nämä iilimatohoidot sekä hieronnan. Meille iilimatoja laitettiin tonne nestepattiin oikeaan että vasempaan takajalkaan vuohiseen että kintereeseen. Sen lisäksi laitetiin yksi iilimatoja suunnilleen ristiselän kohdalle. En ole itse ollut kertaakaan paikalla kun Silvia laittoi ne aina aamulla aamutallia tehdessään. Vielä iltapäivällä ratsastamaan tullessani siitä imemishaavasta ei tullut enää paljoa verta. 

Olen kyllä ihan näiden hoitojen kannalla sitä mieltä että kyllä toimii. Ainakin meidän nestepatit pienenivät huomattavasti ja hevonen liikkuu vapaammin. Meidän hypyistäkin on tullut laajempia ja ns. kevyempiä.
Me hierotaan Imagoa noin kahden viikon välein ja tämän iilimadon lisäksi ns. `muljutan´ kaikkia jalkoja aina ratsastuksen jälkeen. Tälläinen ohje saatiin Silvialta joten tottakai teen niin. Niitä jaljoja pitää muljuttaa sen takia koska hevosen jaloissa on erittäin heikko verenkierto joten niitä jalkoja pyörittämällä edistetään sitä verenkiertoa ja sitä kautta ennaltaehkäistään tukoksia ja turpoamisia hevosen jaloissa, nehän ovat suurin ongelma monen hevosen kohdalla. 

Suosittelen lämpimästi tätä iilimatohoitoa! Tässä vielä linkki Silvian kotisivuille! Käykäähän klikkailemassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja saa antaa! Hyväksyn kommenttisi ensin joten älä turhaan lähettele sitä monta kertaa! Muistathan että asiattomat kommentit jätän julkaisematta!